MANİSA / TURGUTLU - Akçapınar İsmail Türk Ortaokulu

Dilimizin Zenginlikleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Ock

Proje kapsamında Aralık ayı faaliyetlerimizi tamamladık. Öğrenciler Yunus Emre'yi tanıdılar, şiirlerini okudular ve Yunus Emre sözlüğünden seçtikleri kelimelerle anlamlı cümleler kurup afişler hazırladılar. Okulun en iyi afişini tasarlayan öğrenci başarı belgesi ile ödüllendirildi. Panolarımız hazırlandı. Anahtar kelimelerle hikaye anlatma yarışması yapıldı ve birinci olan öğrencimiz başarı belgesi ile ödüllendirildi.

Ock

Dilimizinzenginlikleri projesi Kasım ayı etkinlikleri olarak öğrencilerle beraber sözlük tasarladık.Yaptığımız çalışmaları panoda sergiledik.Birincilerimizi başarı belgesi ile ödüllendirdik. Sınıflarda "Bilen Oturur" etkinliği ile dilimizin zenginliklerini keşfettik.

Ock

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.